Al 59 jaar staat de laatste week van augustus in het teken van feestweek Balk voor alle Balksters en omwonenden. Op 20 augustus 2022 start de feestweek van Balk met het Beachvolleybal toernooi op het Treemterplein in Balk. Mogelijk is dat de start van de laatste feestweek van Balk.

Sinds 2020 heeft de Feestweek commissie van Balk moeite om nieuwe leden te werven die helpen met het organiseren van de feestweek. ‘Na meerdere oproepen in kranten maar ook online, moeten wij tot de conclusie komen dat de 60ste editie van Feestweek Balk heel lastig wordt. Het team wat op dit moment uit acht leden bestaat zal vanaf 2023 uit vier leden bestaan’ aldus Willemina de Jong.

De Balkster Feestweek heeft vele onderdelen die in samenwerking met verenigingen vanuit Balk worden georganiseerd. Na een roerige tijd door corona, maakt de feestweekcommissie zich dit jaar klaar voor een ‘normale’ feestweek. Femke van Casteren-Tijsma is als voorzitster van de feestweekcommissie de touwtrekker. Als voorzitster is zij dit jaar niet alleen actief in de feestweekcommissie, maar zet zij zich ook in om een nieuwe groep vrijwilligers te verzamelen die helpen om de Gondelvaart te realiseren. ‘Het is op dit moment een dubbele rol, maar hoe mooi zou het zijn wanneer de Balkster Feestweek door kan gaan inclusief de Gondelvaart.’ aldus Femke. Maar ook zij beaamd dat het voor 2023 spannend wordt. ‘Veel vrijwilligers of geïnteresseerden zijn bang dat wij alleen maar vergaderen, maar uiteindelijk zijn wij vooral bezig met het organiseren van evenementen.’.

Als vrijwilliger bij Feestweek Balk kun je van Gondelvaart tot speurtocht of van vrijmarkt tot een Mega Bingo organiseren. Maar daarnaast zijn er in de commissie ook leden nodig die bekend zijn met websitebeheer en social media.

Vanuit de Feestweek is de roep om vrijwilligers en commissieleden hard. Wil jij dit jaar nog meehelpen met de Feestweek? Laat dit dan zo snel mogelijk weten via: info@feestweek.nl.  

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *