Gondelvaart 2022

BOUWPLOEG –  AZC BALK

Het asielzoekerscentrum staat al meer dan 5 jaar in Balk. Op het AZC begeleiden wij bewoners naar het wonen in Nederland. Niet alleen taal en normen & waarden zijn hierbij belangrijk maar ook het participeren in de samenleving.

In Balk en omgeving doen wij dit door deel te nemen aan projecten en werken we samen met organisaties als ‘Stichting Present’ en ‘de Kear’. Deze organisatie brengen door middel van activiteiten de inwoners van Balk en omstreken samen met bewoners van het in asielzoekerscentrum.

Dit jaar ontstond het idee om mee te doen aan de gondelvaart en daarbij bewoners uit allerlei culturen te laten samenwerken. Na een paar bewoners te hebben geïnformeerd over de gondelvaart, waren er gelijk al twee bewoners enthousiast. Zij hebben een prachtige tekening gemaakt hebben van de gondel. Nu de tekening af is melden zich spontaan bewoners aan die willen bouwen of bewoners die goed zijn met houtbewerking.

Het mooie is dat de bewoners die zich hebben aangemeld verschillende afkomsten hebben, we willen juist laten zien dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wie je bent maar dat je door samenwerking elkaar kan versterken. Tijdens de gondelvaart zullen bewoners muziek uit alle windstreken ten gehore brengen, want muziek brengt mensen over de hele wereld samen. Vandaar het thema ‘Muziek verbindt alle culturen’.